dijous, 10 d’abril del 2008

20è aniversari de Maulets

Aquests dies es celebren els 20 anys de la fundació de l'organització juvenil Maulets, a partir d'ara s'aniran succeint tot un seguit d'actes arreu del territori per commemorar aquesta efemèride. Des del Centre de Documentació Maria Mercè Marçal ens volem sumar a aquestes iniciatives publicant material antic d'aquesta organització. Precisament hem triat el tríptic de la fundació de Maulets, realitzada els dies 9 i 10 d'abril de 1988. Diversos són els blocs d'ex militants que han dedicat unes línies al 20è aniversari, d'aquests n'hem triat un, el d'en Joan Jubany de Mataró, una persona que va ser a aquesta formació i que ha passat bona part de la seva vida implicat a aquesta organització.

"...Al Maresme la CEIM (1987) va ser un dels nuclis impulsors de Maulets a nivell nacional. Amb la nova organització de joves vam convocar jornada de classes el dia de la Hispanidad (1989), perquè no voliem celebrar aquesta festa imposada. Hem tingut mil batalletes, com el cop que vam aconseguir pispar l'estanquera de l'Ajuntament (1990) i també un senyal del peatge de l'autopista (1991) o les plaques dels noms de carrer dedicats a genocides espanyols (1993). També vam ocupar els jutjats en solidaritat amb la nostra companya empresonada Núria Cadenas (1990).

Hem tingut moments baixos, com quan vam quedar només dos militants a Mataró (1991), campanyes dures, com la dels Jocs Olímpics del 92 amb tota la policia i l'Operació Garzón reprimint l'independentisme organitzat. I moments delicats com les amenaces de mort o el "petardo" contra nostre local (1995). O com quan l'alcalde Manuel Mas em va agredir amb les seves pròpies mans després d'haver-nos clausurat el local del carrer Iluro (1995). El més delicat, però, potser va ser el cop de porra als testicles d'en Xevi (1995).

Però la constància en la lluita i la fermesa d'uns ideals picats a la pedra ens ha fet guanyar el respecte i ens ha permès consolidar actes com la Botifarrada a l'a Hispanitat (des del 1995) i una pila de coses més que t'aniré explicant a mesura que vagi omplint la motxilla de batalletes ... "

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.