dilluns, 30 de juliol del 2007

Benvinguts/des al nou bloc del Centre de Documentació Maria Mercè Marçal


El bloc preten ser una eina més en la nostra missió de conservació i difusió del materia que genera l'esquerra independentista.

El Centre de Documentació Maria Mercè Marçal va neixer amb la voluntat de preservar la memòria de l’esquerra independentista, especialment des dels anys 70 fins l’actualitat. Considerem imprescindible reunir tot un seguit de documentació que es troba dispersa en mans de diverses entitats i particulars per a evitar perdre un patrimoni que és de tots i totes. Això ens permetrà fer-ne ús per al nostre treball quotidià així com estudiar i preservar la memòria d’uns anys de lluita força intensa i extesa per tot el territori català.

Principalment desem aquest tipus de documentació:

- Cartells
- Adhesius
- Fulls, octavetes, tríptics i tota mena de material per a repartir
- Revistes
- Material monogràfic divers: documents, fulletons, propostes, ponències, informes, comunicats, llibres publicats, etc.
- Material àudiovisual i fotografies
- Recull de premsa
- Objectes diversos: gots, samarretes, xapes, banderoles, etc.

Ens interessa tota mena de material que testimoniï la lluita independentista d’esquerres a tots nivells, des d’organitzacions nacionals, a assemblees i col•lectius locals.

El Centre de Documentació Maria Mercè Marçal no vol ser només un “dipòsit” de material. La documentació serà a la vostra disposició quan la necessiteu, i fomentarem el seu estudi i difusió.

A part també, en aquest bloc aprofitarem per donar a coneixer part del material que conté el centre de documentació, explicant les novetats que hi van arribant, curiositats que anem trobant en el nostre fons...

Esperem que us agradi.