dijous, 7 de febrer del 2008

Fa 18 anys de l'assemblea constituent de les JIR

Coincidint amb el 18è aniversari de l'assemblea constituent de les JIR, afegim la imatge del pamflet on es recollien les bases ideològiques dels i les JIR que forma part del fons del nostre Centre de Documentació.

També li hem d'agrair en Juli Cuéllar, que en va ser militant, que hagi col·laborat amb una breu explicació del que va ser aquesta organització :

Els i les Joves Independentistes Revolucionaris i Revolucionàries (JIR) van néixer a partir dels nuclis de joves de l'MDT i dels casals independentistes: Manresa, Valls, Girona, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Vic, Ribes, Badalona, Sants, El Masnou i, esporàdicament, Berga, Banyoles i València. Formació marxista i enquadrada en el Bloc Estratègic (TL-MDT-CSPC-JIR). Donava suport a les CUP i l'AUP. Publicava la revista "En Marxa" i s'organitzava en assemblees locals/comarcals, una coordinadora o mesa nacional, comissions sectorials i una assemblea nacional. Feu campanya per la insubmissió al servei militar i a la PSS i, arran de l'Operació Garzón, se centrà en la lluita antirepressiva (1992 - 1996). Després que una part de l'AUP s'integrés a ERC, apostaren per la unitat de joves. Participaren en el nucli constituent de la coordinadora del barcelonès, més tard coneguda com a PUA. Entre 1997 i 1999, treballaren conjuntament amb Maulets per acabar fusionant-s'hi orgànicament amb el nom de "Maulets- el jovent independentista revolucionari".

2 comentaris:

Comandant Joan Baptista Basset ha dit...

Hola companys i companyes del Centre de Documentació Maria Mercè Marçal.

Sóc ex-militant dels i les JIR i m'he quedat gratament sorprés de la informació que arxiveu.

Espero que mitjançant aquest blog molta gent pugui arribar a conèixer part de la història de molta gent anònima d'aquest país.

Salut i Endavant!

Marc Faustino

Comandant Joan Baptista Basset ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.