dimecres, 2 d’abril del 2008

15 anys sense en Guillem

Aquest 11 d'abril es commemoren 15 anys de l'assassinat de'n Guillem Agulló, un jove de Burjassot, militant de Maulets. Mentre era a Montanejos va rebre una punyalada d'un grup de neonazis.

Maulets i d'altres organitzacions han estat mantenint viu el record d'en Guillem. Al Centre de Documentació hem trobat aquest panflet, de 1995, o sigui 2
anys després de l'assassinat. Us publiquem un fragment d'un escrit d'una persona que el va coneixer, en Xavi Sarrià, cantant dels Obrint Pas i que ens recorda, que avui en dia 15 anys després, el feixisme segueix colpejant al País Valencià.
"...Enguany, en el 15è aniversari de la mort de Guillem Agulló aquesta és la trista realitat a la què ens hem d'enfrontar: la impunitat no només perdura, creix. Però encara ens queda la ràbia, l'organització, la mobilització. Perquè no podem permetre que, 15 anys després d’aquell assassinat, totes aquelles manifestacions i denuncies que en el seu moment es van fer ara queden en va. No, no ho podem permetre. Per la seua memòria i per la llarga llista dels altres que han caigut i que ens recorda que demà podríem ser qualsevol de nosaltres. No, enguany no ho podem permetre. Hem de multiplicar les forces, els actes, els concerts, les manifestacions. Pel seu record i pel projecte polític que li va costar la vida. Perquè enguany, 15 anys després, el millor homenatge continua sent el nostre empeny. 'Ni oblit ni perdó' vam dir aleshores, 'ni oblit ni perdó' continuarem dient."