dimecres, 26 de març del 2008

Alosa, amistat catalano-irlandesa

L'agost del 93 una delegació del moviment independentista català, va visitar Irlanda i assistí al West Belfast Festival. Així comença el fulletó informatiu de l'organització "Alosa", un col·lectiu que treballava per la difusió als Països Catalans de la lluita d'alliberament nacional d'Irlanda del Nord, com s'explica:

Amb aquesta associació pretenem contribuir al coneixement mutu dels pobles irlandès i català i de les nostres respectives lluites. Pretenem afavorir l'intercanvi d'informació, d'experiències, i facilitar les recíproques mostres de solidaritat. Pretenem, en definitiva, crear un canal d'anada i tornada, per estrényer les relacións entre el Moviment Republicà Irlandès i el Moviment Català d'Alliberament Nacional.

D'altra banda al Centre de Documentació també hem trobat algunes fotos d'aquestes visites que van fer catalans/es a Irlanda del Nord, en aquesta que publiquem es pot veure com un grup de catalans participa a una manifestació.

3 comentaris:

Centre Documentació ha dit...

Així a primera vista reconec l'Eugeni, l'Àngels, la Núria, el Pepe, el Txema i el Pitu! Tots ells militaven a Catalunya Lliure en aquell moment.

Unknown ha dit...

M'ha agradat molt la vostra iniciativa...

viufinslamort ha dit...

Excel·lent blog!

Feia uns dies que pensava a quina web podria trobar escrits sobre la història de l'EI i ara em trobo amb aquesta web.
Suposo que tirant de documents antics podré fer-me una mica a la idea del tema.

Felicitats per la iniciativa!